Sud BiH

Akcija "Kristal": Odluka o produženju pritvora osumnjičenim večeras do 21 čas

  • 30.05.2020. 14:49

U Sudu BiH jutros je održano ročište na kojem se raspravljalo o produženju pritvora za osumnjičene koji su prije dva dana uhapšeni u akciji "Kristal" u Suvom Polju kod Bijeljine.

Odluka Suda bi trebala biti donesena večaras do 21 čas, kada ističe prvobitna mjera zadražavanja u pritvoru od 72 sata.

"Tužilaštvo BiH i dalje smatra da su u statusu osumnjičenih. Podnijeli su prijedlog, obavili smo ročište i poslije dva i po sata borbe sa Tužilaštvom očekujemo da Sud BiH prihvati naše prijedloge, da se osumnjičenim odrede mjere zabrane, u obimu koji bi podrazumijevali zabranu napuštanja teritorije grada Bijeljine, kako bi se obezbjedilo efikasnije suđenje. Smatram da u ovom momentu tužilac nije ponudio dovoljno dokaza da bi oni bili u pritvoru", rekao je za RTRS Dejan Bogdanović advokat dijela uhapšene grupe.

Podsjećamo, u Suvom Polju kod Bijeljine prije dva dana u akciji "Kristal" uhapšeno je 16 članova organizovane međunarodne kriminalne grupe, osumnjičene za neovlaštenu proizvodnju i promet droga i oružja, te navođenje na prostituciju.

U toj grupi bilo je 14 državljana BiH, jedan državljanin Slovenije i jedne državljanka Srbije- starleta Tijana Ajfon koja je navodno i organizovala ovo okupljanje.