Беране

Адвокат брутално испребијан у суду

  • Извор: Телеграф
  • 13.05.2024. 17:14

Адвокат Александар Симоновић из Берана, нападнут је данас у просторијама беранског Основног суда, а према наводима Адвокатске коморе, напад на Симоновића био је брутална и он је задобио тешке повреде.

Како наводе, напад се догодио око 11 сати у ходнику Основног суда у Беранама.

"Након окончане расправе су га лица, супротне стране у поступку, физички напале и нанијела му тешке тјелесне повреде", саопштио је предсједник коморе, адвокат Данило Мићовић.

Осумњичен за напад на генерала Чађеновића: Ухапшено једно лице!

Осумњичен за напад на генерала Чађеновића: Ухапшено једно лице!

"Овим путем најоштрије осуђујемо поступање поменутих лица. Цијенимо да је такво понашање, у сваком случају, према адвокату, који пружа правну помоћ једној од страна у поступку, при том поступајући искључиво професионално, у циљу заштите интереса свога клијента, а било то прихватљиво супротној страни или не, нарочито код чињенице да у процесном смислу Суд води рачуна о процесној дисциплини странака, те да би евентуално непримјерено поступање било кога од учесника у поступку било санкционисано од стране Суда, па је судница једино мјесто за примјерену реакцију процесне природе", додаје Мићовић.

Стога је, каже, напад на Симоновића - напад на адвокатску професију, на њену независност и самосталност, слободну мисао и професионалност.

Милошевић демантовао Станивуковића: СПС је иницирао реконструкцију Суботичке улице

Милошевић демантовао Станивуковића: СПС је иницирао реконструкцију Суботичке улице

"Па код предњег, а цијенећи чињеницу да адвокатура представља један од стубова правосуђа, сматрамо да је извршено кривично дјело, посебно тешко, узимајући у обзир околности и мјесто гдје је извршено, те да се ради о адвокату који је нападнут искључиво и једино што је учешћем у поступку штитио интересе свога клијента, односно професионално обављао дјелатност којом се бави", рекао је предсједник Адвокатске коморе.

Апеловао је да надлежни државни органи предузму све мјере и радње, ради привођења правди актера напада на адвоката Симоновића, чиме би се "апсолутно остварио и смисао специјалне превенције, као и смисао генералне превенције", како убудуће у конкретном случају и у свим другим случајевима не би долазило до овако немилих догађаја, "ово посебно на чињеницу да се овакви догађаји понављају, а што је све још једна потврда притисака којима су адвокати готово свакодневно изложени од стране насилних појединаца."

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм