Киша и поплаве

Водостај ријеке Саве у порасту: Да ли је Градишка угрожена?

  • Извор: Глас Српске
  • 16.09.2024. 09:42

Водостај Саве у Градишци у протеклих неколико дана је у сталном порасту, због кише и поплава у Словенији и Хрватској.

Шеф Одсјека Цивилне заштите Градишка Слободан Кнежевић рекао је да је водостај Саве у Градишци јутрос износи 352 центиметра, са тенденцијом раста од два центиметара по сату.

@glas.srpske Водостај Саве у Градишци у протеклих неколико дана је у сталном порасту, због кише и поплава у Словенији и Хрватској. Шеф Одсјека Цивилне заштите Градишка Слободан Кнежевић рекао да је водостај Саве у Градишци јутрос износи 352 центиметар, са тенденцијом раста од два центиметара по сату. -Наредних дана очекујемо да Сава порасте још један метар због падавина у Хрватској и Словенији, али не очекујемо значајније опасности за Градишку - истакао је Кнежевић и истакао да прате стање на терену. #glassrpske ♬ original sound - Glas Srpske

- Наредних дана очекујемо да Сава порасте још један метар због падавина у Хрватској и Словенији, али не очекујемо значајније опасности за Градишку - истакао је Кнежевић и истакао да прате стање на терену.

У Градишци се проглашава први степен редовне одбране од поплава након што водостај ријеке Саве достигне 700 центиметара, пише Глас.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм