Слободан Јавор

Више новца за пензионере у Приједору

  • Извор: СРНА
  • 19.04.2024. 13:18

Градоначелник Приједора Слободан Јавор изјавио је данас да ће ребалансом градског буџета, који ће бити отприлике кроз мјесец дана, издвајање за градско Удружење пензионера бити додатно повећано.

Јавор је, присуствујући Скупштини овдашњег Удружења пензионера, рекао новинарима да је поносан на одличну сарадњу са Удружењем и на чињеницу да град издваја највише новца у цијелој Републици Српској за ову намјену, иако нема највећи број пензионера.


Нокаутирао дијете насред улице, шири се узнемирујући снимак

Нокаутирао дијете насред улице, шири се узнемирујући снимак

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић рекао је да приједорско Удружење пензионера спада у ред боље организованих и активнијих и да је посебно важно за град да увијек има и најбољу сарадњу са градоначелником.

"Питања материјалног положаја и здравствене заштите пензионера у првом плану су у свим разговорима на републичком нивоу. У вријеме мандата Радована Вишковића, као предсједника Владе од јануара 2019. до јануара 2024. године, пензије су повећане скоро 60 одсто. Ми се надамо, тако имамо и договор са њим, да ће ове године доћи до још једног ванредног повећања пензије", рекао је Трифуновић.

Слободан Брдар из Удружења пензионера Приједор рекао је да су пензионери укључени у политички и у друштвени живот локалне заједнице и Републике Српске.

"Нас је много, око 15.000 у Приједору", навео је Брдар.


Ирански амбасадор осудио намјеру запада да Сребреницу користи као инструмент за своје циљеве

Ирански амбасадор осудио намјеру запада да Сребреницу користи као инструмент за своје циљеве

Годишњој извјештајно-програмској скупштини Удружења пензионера града Приједора присуствовали су представници удружења пензионера из Новог Града и Козарске Дубице.

Пратите нас и путем Вибера