Приједор

Усвојен буџет у износу од 72.258.350 КМ

  • Извор: АТВ
  • 06.12.2023. 19:19

Више од 72 милиона Нацрт је буџета за наредну годину који су усвојили одборници локалног парламента у Приједору. Нацрт је за 10 милиона марака мањи од ребаланса овогодишњег буџета, а пројектован је на основу прихода које је град реализовао без кредита.

"Сва намјенска средства која смо добили у 2023. години по кредитним средствима и по средствима Владе и из кабинета предсједника нису укључена у нацр 2024 јер се очекује реализација на терет 2023", каже Маја Кунић, начелник Одјељења за финансије Града Приједора.

Из буџета за наредну годину биће обезбијеђени бесплатни уџбеници основцима од петог до деветог разреда за шта је предвиђено 610 000КМ. Више новца  биће за спортске клубове, Удружења у области аматеризма, и студентске стипендије. По први пут у буџету се налази и ставка за суфинансирање пројеката етажних власника.

"Наравно, што се тиче свих ових давања ја ћу рећи да су она максимална у овом моменту. То не значи да у неком другом моменту можемо уврстити неку другу ставку до самог приједлога. Ово је неки приједлог гдје смо из разговора са свим удружењима, родитељима опредијелили се да идемо у том правцу", каже Слободан Јавор, градоначелник Приједора.

Дио опозиције није гласао за Нацрт буџета. 

На дневном реду Скупштине града Приједора нашла су се и разрјешења и именовања начелника.

На Скупштини града Приједора, за начелника Одјељења борачко-инвалидске заштите именован је Ранко Колар, док је на  мјесто вршиоца дужности начелника Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове дошао Александар Шобот, након што је оставку поднио и разрјешен је дужности Драгослав Кабића, који одлази на мјесто директора приједорског ''Водовода''. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: