Сарајево

У улици Кошево мијењају исправне плоче

  • Извор: Агенције
  • 01.08.2024. 10:55

У улици Кошево почели су радови на замјени плоча на тротоару, а грађани се питају зашто су квалитетне и исправне плоче мијењају са новима које су изузетно лоше постављене. 

"Зашто Општина Центар троши новац грађана на потпуно беспотребну промјену плоча на тротоару у улици Кошево? На фотографијама се види стање на тротоару прије и након промјене плоча. Поред тога што су плоче на тротоару биле у исправном стању, оне су такође и много прикладније за климатске услове у Сарајеву. Нове плоче су глатке и сасвим сигурно да ће бити изузетно клизаве у вријеме тзв. 'бљузге', коју имамо скоро цијеле зиме", пише у објави на страници Грађанске иницијативе за боље и љепше Сарајево.

Незадовољна грађанка је навела да оно оно што је видјела изгледа веома неквалитетно урађено што се види и на фотографијама детаља спојева у галерији.

Зворник: У јулу рођено 46 беба

Зворник: У јулу рођено 46 беба

"Надајмо се да ће се то поправити. Нигдје се не може видјети ко је извођач радова, као ни било која друга информација! Вољели би да знамо колико ће ова беспотребна егзибиција новог поплочавања коштати грађане општине Центар, обзиром да у Буџету ОЦ за 2024. нисам могла наћи референцу која се односи на овај тротоар (само уопштено)!??", стоји у објави. 

Из Општине Центар су поручили да је ријеч о реализацији прве фазе санације тротоара у Улици Кошево, а након окончања радова приступиће се уговарању санације и друге фазе у преосталом дијелу ове улице. 

Пројекат санације у цјелости финансира Општина Центар за шта су средства обезбијеђена у буџету за ову годину. Намјера Општине Центар је обезбиједити пјешачке зоне које ће осим визуелног и естетског побољшања, пружити и сигурносни аспект становницима централне градске општине.

"На поменутој локацији према одобреном пројекту планирано је уклањање старих и оштећених бетонских плоча, након чега слиједи машински ископ земље са постављањем новог тампона. Након бетонирања пјешачке стазе планирано је постављање бетонских плоча дуж стазе које су отпорне на хабање, мање клизаве, а у зимском периоду отпорне на смрзавање и посипање соли. За адекватан одвод површинских вода планирана је уградња новог бетонског шахта на који ће бити спојен нови бетонски ригол изграђен дуж обновљене стазе. За надзор пројекта ангажована је фирма 'Радис' д.о.о.", саопштено је из Општине Центар. 

Пао са крова, па превезен у УКЦ у Бањалуку

Пао са крова, па превезен у УКЦ у Бањалуку

Наведено је да је реализација поменутог пројекта је започела на основу уговора о извођењу радова на инвестиционо-техничком одржавању пјешачких стаза, степеништа и ограда на подручју општине Центар, којег су потписали општински начелник Срђан Мандић и директор предузећа "Села" Емир Тутић. Потписани уговор осим пјешачке стазе у Улици Кошево такође подразумијева реализацију још 8 пројеката на санацији степеништа, приступних стаза и рукохватних ограда на подручју Центра, а за шта је у буџету Општине Центар обезбијеђен укупан износ од 211.641 КМ.


(Фото: Фејсбук)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: