Ускоро пријем

У Требињу потписани уговори о стипендирању студената

  • 24.04.2024. 15:17

У Градској управи Требиње данас су потписани уговори о стипендирању 45 успјешних студената, бруцоша који су средњошколско образовање завршили као ђаци генерације и најбоље рангирани студенти на пријемним испитима на јавним високошколским установама на подручју града.

Износ за ове стипендије је око 85.000 КМ.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је новинарима да је данас уговоре о стипендирању потписало десет успјешних студената, од којих ће првих пет примати 300 КМ мјесечно десет мјесеци, а пет студената примаће по 250 КМ.

Он је навео да ће бруцоши који су средњошколско образовање завршили као ђаци генерације примати 200 КМ мјесечно, десет мјесеци, а за студенте који су уписали факултете у Требињу износ стипендије је 150 КМ.

"Укупна средства која Град Требиње планира да издвоји ове године за студенте по разним видовима стипендија је око 250.000 КМ", рекао је Ћурић.

Он је рекао да ће ускоро бити организован пријем за студенте из Требиња који студирају изван града, којих је 90, а прошли су јавни позив за стипендирање.

Студент прве године Пољопривредног факултета у Требињу Татјана Росић захвалила је Градској управи за стипендију, истакавши да она и њене колеге имају у плану да остану у Требињу.

Студент прве године Високе школе за туризам и хотелијерство града Требиња Сара Новчић истакла је да јој стипендија значи као подстрек за даљи рад.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм