Наступао Ацо Пејовић

У Требињу отворена љетна туристичка сезона

  • Извор: АТВ
  • 25.05.2024. 19:21

Туристичка сезона у Требињу је званично почела и то никада као до сада. Град је пун гостију а викенд пун дешавања. Под платанима све мирише од делиција а у парку је неколико хиљада људи  уживало у врхунској музици.

Туристичка организација приредила је концерт Аца Пејовића. Пјевач је одушевио присутне и обећао:

"Можда једног дана када будем ријешио да старим старићу у овом граду јер ми се свиђа да овдје старим. Хвала вам што постојите".

На сајам туристичких организација стигли су представници из цијелог региона, одржана је и ревија народних ношњи. Центар дана био је први Сајам вина.

"Што се тиче винарија имамо винарије из 6 земаља окружења ту су нам и винари из Хрватске, из Сјеверне Македоније, Румуније, Србије, Црне Горе, БИХ. Велики број њих, за ову годину био је предвиђен број од 40 њих, јако брзо смо попунили та мјеста", рекао је Бојан Вучуревић, начелник Одјељења за туризам.

Своје чаробне капљице представило је четрдесет винарија. Требињцима је гостопримство на првом мјесту. Зато градоначелник Мирко Ћурић каже:

"Мене су овдје винари учили да се вино виљушком пије што значи морате мало да замезите да поједете да би могли да попијете".

Мезило се пршута и сира, а и гости нису дошли празних руку.

"Ваљево је познато и по дуван чварцима, то је ваљевски бренд. Дуван чварци је деликатес нашег краја, више од 200 година се припрема на традиционални начин", каже Силвана Бирчанин, из ТО Ваљево.

Пун град највише највише радује људе из требињске Туристичке  организације. Плодови њиховог рада и промоције града сада се осјете.

"Што се тиче капацитета у Требињу све је попуњено како и не би када Ацо Пејовић наступа у граду, када има ТО Града Требиња сјајан програм то је био додатни мотив за путовање. Ми на овај начин грандиозно улазимо у љетну туристичку сезону", рекао је портпарол ТО Требиње Никола Кокић.

А сезона у Требињу није престајала, у сваком мјесецу ове године биљежи се раст броја туриста па се већ сада може рећи да траје рекордна туристичка сезона. Може се рећи да је град платана, вина и сунца стао раме уз раме са дестинацијама окружења.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ''Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.