Цијене и до 600 евра

У Сарајеву за смјештај преварено око 150 туриста

  • Извор: Б92
  • 03.01.2024. 14:48

Бројни туристи који су дошли у Сарајево да прославе новогодишње празнике остали преварени су кроз резервацију смјештаја.

Преварени туристи су смјештај резервисали преко портала Booking.com, а када су дошли на мјесто резервације схватили су да апартмани који су били у понуди не постоје. Директор Туристичке заједнице Кантона Сарајево Харис Фазлагић изјавио је да је на овакав начин преварено око 150 људи.

"Цифру тачну не знам за коју су преварени, зато што је ово јако дуго планиран и софистициран пројекат интернет преваре. Добио сам податак да МУП КС зна ко је и да је та особа то чинила и прошле године и да је већ био привођен. Најбитније је да смо ми реаговали и збринули туристе, да су се укључили и туристички водичи и да су људи видјели да институције рјешавају проблем. Сви су рекли да ће доћи опет и да Сарајево није криво за то", рекао је Фазлагић.

Он каже да је у овој причи преварена и свјетска глобална платформа Booking.com.

"Мора и Туристичка заједница у сарадњи са Bookingom омогућити им да при регистрацији тражи од тих људи доказ да тај објекат постоји, када говоримо о приватном смештају и апартманима. Ми смо реаговали правилно и правовремено. Озбиљно су преварени за велики новац. Плаћали су 600 евра за три дана и то су били туристи из региона", рекао је Фазлагић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)