Туристички смјештај

У Неуму се издавају апартмани у цркви, познато и колико коштају

  • Извор: Б92
  • 24.08.2024. 17:18

Сваке године је све више туристичког смјештаја, било да се ради о луксузним апартманима, преуређеним гаражама или породичним апартманима који се издају у љетњим мјесецима.

Наиме, у цркви Светог Николе у ​​Неуму налазе се станови који се од ове године издају туристима. Одмах поред главног улаза у цркву налази се табла са натписом "Звијезда мора - апартмани" која води туристе кроз пролаз до задњег дијела, гдје се налази смјештај са погледом на море.

Како се наводи на сајту за изнајмљивање, апартмани су удаљени свега 500 метара од мора, а гости могу да бирају између девет апартмана, од којих је најмањи гарсоњера од 22 квадрата, док је највећи трособан стан са балконом који простире се на 165 метара квадратних.

Цијена гарсоњере током августа креће се од 99 евра по ноћи, док ће гости за четири ноћења у великом апартману морати да потроше 916 евра.

Туристи су, чини се, задовољни смјештајем, с'обзиром да су га оцијенили са 9,3. Такође се истиче да се смјештај налази поред цркве и да има бесплатан паркинг и Ви-Фи.

Свештеник: Ништа необично

О овом пословном подухвату говорио је свештеник Младен Шутало, који је, према регистру, уписан као власник стана Звијезда мора. Он је за вечерњи.хр најприје открио да ли је епархија одобрила овај пословни потез пароха, коме приход припада и којим новцем су опремили станове.

"Парохија Госпе од Здравља у Неуму је једина парохија на Јадранском мору, а у склопу парохије је црква Светог Николе, бискупа, испод које се налазе још три спрата са засебним улазима. На два спрата су била ненамјештене собе (9), које смо средили прошле и ове године и почели да их издајемо људима који воле да посјећују ово мјесто, посебно љети.

На другом спрату је и амфитеатар, а на трећем подрумске просторије. Ништа необично, јер вјерујем да знате да и друге црквене институције имају исте/сличне просторе које изнајмљују и од којих живе, у зависности од тога гдје се налазе", рекао је Младен Шутало.

Како преноси Вечерњи.хр, свештеник није одговорио на питање којим новцем су станови опремљени. Иако је уписан као власник, тврди да станови нису његово власништво.

"Станови су власништво Парохије Госпе од Здравља у Неуму, од које ће, ако Бог да, парохија имати своја средства за одржавање црквених објеката на територији парохије. Ми смо тек средином јула ове године започели радове. О становима брину људи који су задужени за њихово одржавање и за то добијају новчану накнаду", рекао је он.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)