Борба за опстанак на својим огњиштима

Тежак живот Срба повратника у Дрвару

  • Извор: АТВ
  • 09.10.2024. 19:13

Живот Срба повратника у Источном Дрвару није једноставан. Најбоље то зна Тодор Марчета који своје огњиште никада није помислио да напусти. Није једноставно ни данас, каже, али бар зна да је свој на своме.

''Живот ништа није другачији него раније увијек се морало радити и ради се и данас, било то у фирми или на пољопривреди или на ономе ко шта има. Ја као пензионер највише се бавим пољопривредом, других послова немам, ако ме неко ангажује да будем чувар, али то је већ слабије'', рекао је Тодор Марчета, Источни Дрвар.

Источни Дрвар бар сада има пошту, дом здравља, ватрогасно друштво, а ни тога раније није било. Трудимо се колико можемо да побољшамо живот Срба повратника кажу из ове општине.

''Овдје постоји нада и ово је једноставно општина пуна наде, и треба се посветити 24 сата да се све постави функционише. У суштини има проблема али то су изазови са којима се ми свакодневно сусрећемо и што се тиче удаљености али ево у претходном периоду су многе институције овдје отвориле своје канцеларије'', каже Милка Иванковић, начелник Источног Дрвара.

Све што је урађено у Источном Дрвару је захваљујући подршци Владе Српске. Надају се становници да ће им то остати и једини ослонац у наредном периоду.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Велике битке Другог свјетског рата

    'Велике битке Другог свјетског рата

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)