Пожар траје данима

Тешка механизација коначно може ући на депонију код Котор Вароша

  • Извор: СРНА
  • 19.08.2024. 10:08

Киша и пад температуре омогућили су да тешка механизација уђе на депонију у Дуратовцима на подручју Котор Вароша како би се покушало зауставити ширење густог дима који је ризичан за здравље становника, закључак је Штаба за ванредне ситуације.

Которварошки ватрогасци су протеклих дана уложили максимум напора да се угаси површински пожар, у чему су имали и помоћ колега из Бањалуке, којима је Штаб захвалио за подршку, али је због високе температуре приступ тешкој механизацији био немогућ.

На данашњој ванредној сједници је одлучено да од сутра крене заједничка акција радника Комуналног предузећа "Бобас", Територијалне ватрогасне јединице и предузећа "Петровић".

"Тешком механизацијом ће се превртати ужарена маса и засипати земљом. На тај начин ћемо покушати зауставити ширење густог дима, који је ризичан за здравље становништва с обзиром на отровне твари са депоније“, сагласни су у оцјени чланови Штаба за ванредне ситуације.

Из општине Котор Варош апелују да грађани имају разумијевања за тренутну ситуацију и да се придржавају мјера и препорука у вези пожара на депонијама, које је издао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Препоруке за поступање у случају пожара хемикалија или отпада од хемикалија

Препоруке за поступање у случају пожара хемикалија или отпада од хемикалија


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Ред Рок (12+) (Р)

    Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:45 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица