Изградња спортске сале "Србија"

Сва дјеца да имају услове за бављење спортом у општини Језеро

  • Извор: СРНА
  • 29.05.2024. 20:49

На пут од хиљаду миља креће се првим кораком, а тај први корак у општини Језеро био је изградња спортске сале "Србија" уз подршку Владе Србије, док је други био формирање секција, клубова и Спортског друштва "Језеро", изјавио је амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров приликом посјете овој општини.

Тодоров је нагласио да је данашња донација спортске опреме основној школи у Језеру тек почетак сарадње, те да ће у будућности тренери бити едуковани на семинарима у Србији за рад са дјецом, а биће успостављена и сарадња у свим спортовима који имају спортске секције у овој општини, а то су кошарка, фудбал, џију-џица, џудо.

"Посебно ме радује чињеница да ће ова сала бити искориштена, не само за часове физичког васпитања, него да ће бити и мјесто окупљања дјеце послије школе. Осјећао сам потребу да помогнемо једну тако добру иницијативу", рекао је Тодоров.

Он је честитао начелнику општине Језеро Снежани Ружичић за постигнуте резултате, као и за несебичну енергију коју улаже у развој спорта и осталих животних сфера у овој општини.

Спортиста Немања Мајдов рекао је да га радује чињеница да је много дјеце у општини Језеро заинтересовано за спортске активност, наглашавајући да сви велики шампиони углавном потичу из малих средина.

"Искрено се надам да је међу овом дјецом један од будућих шампиона. Наша мисија је да сва дјеца имају адекватне услове да испуне своје снове, да постигну најбоље спортске резултате, учествују на Олимпијским играма, те можда буду и прваци свијета", поручио је Мајдов.

Он је позвао дјецу и њихове тренере да дођу на "Мајдов академију" која ће бити организована у августу у Источном Сарајеву.

Мајдов је појаснио да је ријеч о пројекту који ће окупити дјецу из 25 земаља, гдје ће олимпијски шампиони учити дјецу џудо вјештинама.

"Сва дјеца из Републике Српске до 15 година имаће бесплатно учешће, а покровитељ одржавања `Мајдов академије` је предсједник Републике Српске Милорад Додик", рекао је Мајдов.

Ружичићева је истакла да је велика част угостити шампиона као што је Немања Мајдов, као и представнике Србије која је помогла изградњу спортске сале "Србија" у овој општини.

"Данас сам много научила од ових спортиста и драго ми је да свједочим првим корацима стварања можда неких будућих шампиона из ове општине кроз џудо или неки други спорт. Улагање у спорт, стварање услова и прилика да дјеца учествују у спортским активностима и буду на спортском терену, већ је велики успјех свих нас који водимо било какве пројекте на подручју наших заједница", рекла је Ружичићева.

Дјевојчица Марина Николаш каже да је за њу и осталу дјецу у општини Језеро велика част што су данас имали прилику да упознају спортисту Немању Мајдова.

Амбасадор Иван Тодоров, генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић, министар савјетник у Амбасади Србије у БиХ Наташа Ђорђевић и спортиста Немања Мајдов приликом посјете Основној школи "Вук Караџић" уприличили су примопредају спортске опреме као вид донације овој школи.

Пратите нас и путем Вибера