"Лаж“

Становници Брода: Нико се не наоружава, то су провокације!

  • Извор: АТВ
  • 26.04.2024. 19:17

Никакво наоружавање и ратовање нам не падају на памет. То је чиста лаж, али лаж која може бити веома опасна - одговор је то становника Брода појединцима и којекаквим удружењима у другом ентитету који тврде да се народ у Броду наоружава.

А управо је то, како причају Брођани, у тајности испитивао и ЕУФОР. Занимало их је колико у Броду има становника, колико мушкараца и које старости. Све ово у Броду сматрају сулудим. 

Ево шта кажу грађани Брода:

"Нити смо имали састанке, не видим разлог зашто да се наоружавамо, против кога, прошло је вријеме наоружавања.“

"Да сам примјетио такве ствари, не уопште. Залазим по кафанама, одем, али да сам шта примијетио нисам. Рек'о би да јесам.“

"То свако вече слушам на телевизији. То је само пропаганда и препадање народа.“ 

"Увијек се боримо за мир, ако се не боримо за мир, знамо шта нас чека.“

Свима су нам потребни мир и стабилност, кажу у општинској Борачкој организацији. Саопштења за јавност, која су ових дана, са свих страна долазила из другог ентитета су, потпуне неистине. 

"Осуђујемо таква саопштења за јавност да неко подстрекава нарушавање мира на овим просторима. Некакве невладине организације из Федерације... Ми на подручју наше општине Брод немамо никаквих проблема нити било каквих најава да би се дизале неке тензије и повратницима угрозио њихов мир“, каже предсједник Борачке организације Општине Брод Зоран Видић.

У Броду кажу да су у рату сви губитници. И да се трагедија коју су преживјели у протеклом Одбрамбено отаџбинском рату никада не смије поновити. 

Из Брода данас поручују и да, ни по коју цијену, неће насјести на провокације попут ових Хелезових. Кажу, вријеме сукоба је далеко иза свих нас. Све што желе је мир. Позивају и оне у другом ентитету да се, коначно, дозову памети.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: