Министар у Влади Србије

Стаменковски: Пале да буду пријестоница Српске, али и породичног живота

  • Извор: СРНА
  • 29.09.2024. 17:45

Министар за бригу о породици и демографију у Влади Србије Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је данас на Палама да овај град заслужује да буде пријестоница не само Републике Српске, већ и да буде пријестоница породице, породичног живота и родитељства.

Она је након посјете Храму Сабора Светог архангела Гаврила и Дому здравља "Стана Томић" рекла новинарима да ће Србија наставити, као и до сада, са подршком развоју и Пала и свих локалних заједница у Републици Српској, а Дому здравља обећала је РТГ апарат за труднице.

Начелник општине Бошко Југовић захвалио је министру за бригу о породици и демографију у Влади Србије Милици Ђурђевић Стаменковски за данашњу посјету и за подршку иницијативи да Пале буду пријестоница.

Он је рекао да је и данашња посјета још један у низу братских сусрета са представницима власти Србије, која је у протеклих десетак година дала снажан допринос равномјерном развоју свих локалних заједница у Републици Српској гдје су захваљујући финансијској подршци изграђене бројне школе, вртићи, домови здравља, спортске сале и реализован низ инфраструктурних објеката.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина захвалио је за посјету министру у Влади Србије и истакао да је ово још један од конкретних резултата и закључака Свесрпског сабора.

Шкипина је поновио да Дрина није граница и да ово вријеме захтијева јединство Свесрпског народа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Документарни програм: Гаравице

    '''Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)