23. сједница

Скупштина града Требиња усвојила Ребаланс буџета

  • Извор: АТВ
  • 29.04.2024. 19:25

На дневном реду десетине тачака а засиједање маратонско, тако је изгледала и 23. сједница требињског парламента. У мору тачака издвојила се она о парама. Усвојен је Ребаланс буџета за ову годину, већи је од плана али новац иде за плате.

"Отприлике око 49.330.00КМ заједно са кредитним задужењем од пет милиона, то је износ који смо сматрали да је неопходан како би се испоштовале плате које су у претходном периоду биле минималне 700 КМ на 900 КМ“, каже градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Замјерки на Ребаланс опозиција није имала али су им сметали обимни скупштински материјали.

"Е ово је слика данашње сједнице и данашње демократије, све ово су материјали о извјештајима јавних предузећа и установа. Под једном тачком заједно са Аграрним фондом су све збили да би сакрили свој нерад, непотизам, незнање и потрошњу новца сви грађана“, каже Небојша Милишић из Листе за правду и ред.

"Волио бих заиста да се на квалитетан начин потроши и ово вријеме које је дозвољено да се о овом свему расправља као једној тачки. Вјерујте ми да неријетко морате интервенисати због тога што се не говори о оном што је тема“, каже предсједник Скупштине града Требиње Драгослав Бањак.

А тема требињским одборницима ни овога пута није фалило. Велику пажњу изазвао је и извјештај о раду требињског градоначелника. Мирко Ћурић задовољан и захвалан сарадницима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок