Сутра сједница

Скандал у Сарајеву: Наставник у Заводу за специјално образовање ударио дјечака, чека се одлука о отказу

  • Извор: Агенције
  • 13.03.2024. 16:54

Завод за специјално образовање и одгој дјеце Мједеница у Сарајеву потреса нова афера.

Наиме, федерални медији објавили су да су поједини родитељи забринути након што су сазнали да је у току поступак против наставника којег је колегиница пријавила да је ударио једног дјечака који похађа ову установу.

Предсједник Савјета родитеља ЈУ Завод Мједеница Едо Челебић рекао је да ће на сутрашњој сједници гласати о жалби наставника којем је уручен отказ уговора о раду.

Отказ је наставнику уручен након што је пријављен да је ударио ученика шестог разреда који похађа ову установу. 

Имате црне пломбе? Идите чим прије стоматологу

Имате црне пломбе? Идите чим прије стоматологу

Како је додао Челебић, ништа се у овој установи не гура под тепих , нити се проблеми заташкавају.

"Напротив, наш Савјет ради транспарентно и веома смо посвећени зашити права дјеце и породица ученика у Мједеници. Конкретан случај сада је у надлежности Школског одбора који ће одлуку донијети на сутрашњој сједници. У циљу заштите интегритета и права нашег ученика, као и његове породице, са којима сам од почетка у непрестаној комуникацији, желим да истакнем сљедеће - дио процеса који се тиче школе биће окончан сутра. Од тог тренутка на располагању сам медијима, као предсједник Савјета родитеља и члан Школског одбора за све информације које могу бити од интереса јавности", истакао је Челебић.

Из продаје се повлачи

Из продаје се повлачи "двојни це“

Додао је да ће његов приједлог на сједници Школског одбора бити да се због осјетљивости случаја Тужилаштво Кантона Сарајево позове да испита све околности.

Федерални медији објавили су још и да су им родитељи дјеце која похађају ову установу рекли да сумњају да се наставно особље неадекватно обраћа дјеци те да дјеца то понављају када дођу кући.

"Наша дјеца немају функционални говор. Дакле, има говор, али не функционални те понављају оно што чују. Дијете дође из школе и понавља 'мајмуне ретардирани'", тврди родитељ.

Из Мједенице је, подсјећа Кликс, крајем 2022. године побјегао аутистични дјечак након чега је покренута иницијатива да се објекат у потпуности покрије видеонадзором. Родитељи кажу да тај пројекат никада није у потпуности имплементиран, иако је тадашњи начелник Општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић издвојио потребна средства.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: