Vodostaj opada

Situacija u Bijeljini pod kontrolom

  • Извор: АТВ
  • 20.01.2023. 19:16

Situacija u Bijeljni je pod kontrolom. Dotok vode iz svih pravaca u slivu Drine značajno opada. Sinoć se Drina djelimično iz korita izlila u vikend naselje u MZ Janja. Vatogasci su tokom noći evakuisali trudnicu i još tri osobe. Zbog vodostaja, u Janji i danas ipak zabrinuti.

Stanje na terenu prati se iz časa u čas. U ovom tretnutku ništa nije alarmantno, poručuju iz Republikče uprave civilne zaštite. Važno je da su građani ozbiljno shvatili upozorenja, pružaju podršku ali i sarađuju. 

"U ovom trenutku ništa nije alarmantno, situacija je pod kontrolom ali se prate sve analize i dotoci u hidrocentrale, prati se situacija sa njihovim akumulacijama svakog dana. Što se tiče regije Bijeljine i Zvornika, imamo upozorenja i imamo opreznost s obzirom na tu količinu padavina na protok vode i propuštanje vode na hidrocentrali", rekao je Milan Novitović, v.d. direktora Republičke uprave Civilne zaštite.

Zahvaljući blagovremenoj reakciji insitucija izbjegnuta je veća šteta od poplava, kaže resorni ministar. Vlada Srpske vršila je koordinaciju svih aktivnosti, pogotovo u slivu rijeke Drine, ističe Savo Minić. U narednih nekoliko dana trebali bi kaže, odahnuti. 

"Vlada Republike Srpske vršila je koordinaciju svih aktivnosti pogotovu u slivu rijeke Drine. Obabviješteni smo da je hidroelektrana u Višegradu značajno smanjila ispust u rijeku Drinu pratimo i sve što se dešava u slivu rijeke Save tako da kroz narednia dva do tri dana, skroz ćemo moći odahnuti", izjavio je Savo Minić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Trenutna situacija u Biljeljini kažu, nije ni blizu one iz 2014. godine. U zavisnoti od toga da li će nivo rijeke opadati donijeće se i odluka da li će biti ukinuta vanredna mjera odbrane od poplava. 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм