Приједор

Сана се излила у више приједорских насеља, мјештани у страху

  • 12.03.2024. 12:31

Ријека Сана у Приједору парцијално се излила из корита у насељима Тукови, Рашковци, Бишћани и Брезичани након обилних падавина, али није забиљежено да је вода ушла у објекте, саопштено је из Градске управе.

"Припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Приједор испумпавали су воду из подрумских просторија", наводи се у саопштењу из Градске управе.

У саопштењу се истиче да нису регистровани објекти у које је ушла вода, као и да је путна комуникација према Бишћанима проходна, те да се саобраћај одвија несметано.

Падавине су изазвале и нагли пораст водостаја Гомјенице који је јуче у послијеподневним часовима имао прираст и до 25 центиметара на час, преноси Срна.

Водостај Сане у Приједору износи 401,4 центиметра и у благом је паду у односу на јутрошњи максимум од 404 центиметра, а пад водостаја очекује се и у току дана.

Благо успоравање раста водотока почело је ноћас, а јутрос око 6.00 часова и стагнација. У току дана очекује се даљи пад водостаја, с обзиром на то да најављене падавине немају интензитет који би могао знатније утицати на водотокове Сане и Гомјенице.

Стање у зони водотока Милошевице је током падавина било задовољавајуће с обзиром на изведене грађевинске радове и проширења корита у зони овог водотока.


Фото: ИнфоПриједор

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!