Размјена

Руски студенти одушевљени радом Универзитета у Источном Сарајеву

  • Извор: АТВ
  • 26.04.2024. 08:55

Студент треће године филологије на Државном универзитету "Лубачевски", Марија Галкина, заједно са својих четворо колега, учествује у размјени студената. У Пале је дошла да слуша предавања из области новинарства, али и руског и српског језика.

- Веома нам се допало, дочекао нас је топли пријем. Имали смо могућност да посјећујемо предавања са катедре новинарства, руског и српског језика и књижевности. У своје, и у име својих колега, желим да се захвалим Универзитету и oпштини Пале на пријему и на уопште времену којег смо провели овдје у Палама - каже Марија Галкина, студент Филологије на Универзитету "Лубачевски" у Њижњем Новгораду у Русији.

Универзитет у Источном Сарајеву има успјешну међународну сарадњу и са универзитетима, како из братске Русије, тако и из Француске, Шпаније, Кине, Румуније и Пољске.

- Филозофски факултет на Палама, који је у саставу Универзитета у Источном Сарајеву, има успјешну међународну сарадњу са Универзитетима из више европских и не само европских земаља. То је за нас посебно значајно у овом времену, када нам демографске прилике или неприлике иду на руку, а док се поново вратимо на неки задовољавајући број студената, какав смо некада имали, то је процес, проћи ће мало више времена, али у том времену циљ нам је да задржимо квалитет који смо постигли - каже Мирослав Јокић, виши асистент на катедри за новинарство на Филозофском факултету Пале.

Руске студенте је угостио и начелник Општине Пале Бошко Југовић. Како каже, част му је што су га посјетили и што је са њима могао разговарати о улози медија, јер је то тема која их занима. 

- Изузетна нам је част што се ради о студентима из Нижњег Новгорода, из једног пријатељског града у Русији. Нама је част због братске земље, због Русије, да смо могли са њима размијенити искуства. Сигурно би волио да наши студенти, са њима, уприличе одређене састанке, да размијене одређена искуства и да у своју домовини понесу само лијепе утиске, да схвате да је српски народ уз руски и обрнуто - истиче Бошко Југовић, начелник општине Пале.

Руски студенти су за вријеме студијског боравка у Палама посјетили дописништво Новинске агенције Републике Српске - СРНА и БХРТ, гдје су се упознали о раду медијских кућа у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.