Локална власт и републичке инвестиције

Рат око атрактивних локација у Требињу

  • Извор: АТВ
  • 29.03.2024. 19:30

Бура је ових дана на обали Требишњице. Атрактивне локације камен су спотицања између локалних власти и републичких инвестиција.

Још једна спорна локација је уз ријеку Требишњицу. Градске власти овдје би да праве шеталиште но ипак појавио се инвеститор који каже - овдје ће бити стамбено-пословни комплекс.

Инвеститор из Модриче је већ за 12.000 квадратних метара  искеширао скоро 1,5 милиона марака. Парцела је била у власништву „Вода Српске“ па су је они и продали. То тако неће моћи, љутито поручује најјужнији градоначелник.

„С обзиром на регулациони план који је на снази, тај неко ко је и продавао и куповао требао је да се распита шта је ту планирано. Ми смо ту планирали шеталиште, помоћне објекте уз ријеку Требишњицу, јер смо у претходном периоду објављивали конкурсно рјешење. Ми смо и даље тог става и опредијељења“, рекао је Мирко Ћурић, градоначелник Требиња. 

Ко вам је крив када не водите рачуна о земљишту у свом граду, Требињцима из Бијељине поручује директор „Вода Српске“. Мирослав Миловановић каже све је урађено транспарентно и по закону.

„Ми смо је продали по цијени која је изнад процијењене вриједности. Имамо све сагласности потребне за то. То што неко није пратио рад ЈУ "Воде Српске", што га прати ад хок и са закашњењем, то је нечији други проблем. Ми нисмо имали никакву обавезу да се консултујемо са било ким“, рекао је Мирослав Миловановић, директор ЈУ "Воде Републике Српске" 

Миловановић требињским оцима предлаже да се чују и договоре са новим инвеститором. Ћурић изричит - регулациони план се неће мијењати и преко ове локације ће ХЕТ направити шеталиште.

Пратите нас и путем Вибера