Извјештај

ПУ Приједор расвијетлио 92,8% пријављених кривичних дјела

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2023. 11:29

На подручју Полицијске управе Приједор протекли мјесец је одржано повољно стање безбједности, а укупна расвјетљеност пријављених кривичних дјела износи 92,8%.

То је на конференцији за медије рекао начелник ПУ Приједор Драган Милојица, додајући да је успјешно завршен период туристичке сезоне, те да су сви јавни скупови, укључујући и обиљежавање Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у акцији ”Олуја”, протекли уредно без инцидената.

”У августу је евидентирано 69 кривичних дјела, што је за пет кривичних дјела или 6,8% мање у односу на исти период прошле године. По непознатом извршиоцу евидентирано је 15 кривичних дјела или 21,7% од укупно евидентираних. Укупна расвјетљеност износи 92,8%, док расвјетљеност кривичних дјела по непознатом починиоцу износи 66,7%”, рекао је Милојица.

Нагласио је да у августу није било тежих кривичних дјела која би изавала већу пажњу јавности или узнемиреност грађана.

”Пријављена је крађа возила у Новом Граду, вриједног око 17.500,00 КМ, које је брзом интервенцијом полицијских службеника пронађено и враћено власнику, а извршилац лишен слободе. Пијављена је и крађа једног возила у Приједору, које је такође пронађено”, истакао је Милојица.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Горан Каран је рекао да је у августу мјесецу евидентирано пет кривичних дјела привредног криминалитета и сва кривична дјела су коруптивног карактера. Из области злоупотребе опојних дрога евидентирано је 5 кривичних дјела и 13 прекршаја, а одузета је и одређена количина опојне дроге кокаин, марихуана и спид.

Начелник Сектора полиције Зоран Јеж рекао је евидентиран 51 прекршај из области јавног реда и мира, што је за 17,7% мање у односу на упоредни период.  

”Забиљежено су 104 саобраћајне незгоде, од чега једна са смртном посљедицом. Из саобраћаја је искључено 257 возача, од којих 228 због управљања возилом под дејством алкохола”, рекао је Јеж, који је апеловао на све учеснике у саобраћају да поштују правила и прописе.


Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)