Жељезнички саобраћај

Пруга код Јабланице ''виси'' у ваздуху

  • Извор: Кликс
  • 04.10.2024. 12:47

Жељезнички саобраћај на дионици Сарајево - Мостар је потпуно обустављен, саопштили су из Жељезница Федерације Босне и Херцеговине.

Драматичне сцене долазе са дијела пруге код Јабланице, гдје се дио жељезничке пруге дословно нашао у ваздуху, одвојен од тла усљед клизишта и поплава које су изазвале обилне падавине.

Нешто раније, Горска служба спашавања (ГСС) Јабланица позвала је становнике да се јаве за помоћ ГСС-у и ватрогасцима, како би заједничким снагама покушали спасити угрожене због поплава. Током ноћи су обилне кише довеле до пораста водостаја, што је резултирало бројним одронима и поплавама, блокирајући Јабланицу у потпуности.

Због великих бујица и одрона, угрожено је многобројно становништво, а према доступним информацијама, има велики број повријеђених и несталих особа. 

Ситуација се и даље не смирује, а стање на цестама остаје промјењиво. Из БИХАМК-а упозоравају возаче да буду максимално опрезни приликом вожње, док је Влада Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) упозорила грађане да не крећу на пут према Јабланици и Коњицу.

Отац и син спасили 10 људи из поплава, а онда је бујица однијела сина

Отац и син спасили 10 људи из поплава, а онда је бујица однијела сина

Власти ХНК су затражиле помоћ виших нивоа власти, укључујући Оружане снаге Босне и Херцеговине, а ради се и на активирању хеликоптера за спашавање дјетета које је остало заробљено у поплављеном подручју.

Пратите нас и путем Вибера