Sređivanje grada

Pripreme za turističku sezonu u Zvorniku

  • Извор: АТВ
  • 25.04.2023. 19:18

Nove led sijalice, besplatan wi-fi, nova igrališta, sadnice i uređenje šetališta i gradske plaže, neke su od aktivnosti koje se ovih dana sprovode u Zvorniku. Žele spremni da dočekaju lijepo vrijeme kako bi građani uživali, ali i turističku sezonu kojoj se nadaju, kaže gradonačelnik Zvornika.

"Tu smo izgradili jedno novo sportsko igralište, rekonstruišemo dječije igralište koje se nalazi na plaži, postavljamo parkovski mobilijar, tri postojeća paviljona ćemo rekonstruisati, dogradićemo još par paviljona, rekonstruisali smo rasvjetu, zasadili nekih 50-tak stabala topola, i to je što se tiče gradske plaže", rekao je Bojan Ivanović, gradonačelnik Zvornika te dodao:

"Što se tiče nekih drugih projekata rekonstruišemo i dječije igralište ovdje u gradu i tu postavljen parkovski mobilijar i biće rekonstruisane dječije sprave. Biće postavljena nova podloga, takođe u saradnji sa mtel:om na dva mjesta smo postavili Hot spotove", 

Uporedo sa sređivanjem grada, radi se i na pripremi turističke ponude. Suzana Riđošić, postala je turistički vodič. Bio je ovo izazov koji je uspješno savladala.

"Što se tiče licence konkretno i ono što ona predstavlja za nas je prvenstveno rad na sebi, unapređenje nekih naših znanja i vještina kao i dodatna mogućnost za zaradu", rekla je Suzana Riđošić, licencirani turistički vodič.

Zvornik iz godine u godinu bilježi povećaj broj turista. Sertifikovani turistički vodiči biće od pomoći posjetiocima, kažu iz Turističke organizacije grada.

"Sad možemo da osmišljavamo različite zanimljive ture kroz grad. U planu nam je tematska šetnja stopama kralja Aleksandra I Karađorđevića, takođe tu nam je Jerinina staza koja vodi od kapije do tvrđave koja će biti rađena sa planinarskim vodičem i nadamo se da ćemo povećanjem broja turističkih vodiča povećati i broj turističkih grupa koje dolaze u naš grad", rekla je Aleksandra Đerić, stručni saradnik za marketing u Turističkoj organizaciji Zvornik.

Ovo je samo dio aktivnosti koje u Zvorniku planira Gradska uprava. Očekuju da će uređenjem grada i brojnim infrastrukturnim projektima koji su u najavi, doprinijeti boljem ambijentu kako građana tako i onih koji dođu u Zvornik kao turisti.

Тагови: