Билећа

Предсједник Додик у мљекари ''Пађени'': Диван примјер породичне компаније која сада запошљава 200 радника

  • Извор: АТВ
  • 30.09.2024. 15:13

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик посјетио је данас мљекару "Пађени" која је примјер успјешне привредне приче из Билеће. О резултатима рада је говорио и директор мљекаре, Ненад Вукоје.

- Наш погон прерађује око 70 литара млијека дан, које је откупљено од наших коопераната са подручја Републике Српске, а нешто имамо и из Федерације. Ово је примјер да и на овим просторима се може стварати повољна клима и повољан однос према радној снази. Ми овдје запошљавамо око 200 радника, и имамо извоз у десетак земаља, и Европске уније и у околне земље. Сада припремамо извоз и према Јужној Кореји – рекао је Вукоје.

- Када постоји жеља, воља и храброст, сигурно је да се може успјети. Ми ово радимо већ 25 година, и мислим да смо пуно тога урадили. Сваке године смо улагали, и комплетна породица је укључена у овај посао. Направили смо добар кадар који може да води ову фирму – нагласио је он.

- Тренутно имамо око 800 коопераната од којих откупљујемо млијеко, с тим што за нас откупљују и неки други млијеко у Бијељини, тако да је тај укупан број приближно 1000 - рекао је он, те истакао да се њихов погон проширује:

- У овој години смо уложили око милион и по марака у наш погон, правимо нову халу, у коју ћемо да убацимо неку нову опрему која је неопходна за развијање производње.

Предсједник Српске посјетио мљекару

Предсједник Српске посјетио мљекару "Пађен"

Новинарима се обратио и предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

- Шта рећи него диван примјер компаније која је породични бизнис, која је овдје настала из љубави и посла породице која ево сада запошљава 200 радника. Оно што је важно овдје нагласити јесте да је технолошки ниво импонзантан, захваљујући младим стручњацима који дају свој допринос. Ја сам захвалан у име Републике Српске и компанији и власнику, његовој породици и свим радницима који овдје раде. Ова компанија је успјела редовним исплатама одржати сигурне линије снабдијевања. Овдје сам видио нешто што досад нисам видио, сир торотан из мјешине, и да није ове компаније тај традиционални начин производње сира би престао. Ово је један спој традиције, комерцијалне потребе тржишта и потрошача. Био сам овдје прије четири године и може да се види напредак. Онолико колико се може инвенстирати да се не угози пословање инвенстира се - истакао је предсједник Српске, Милорад Додик.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.