АТВ у гатачким селима

Повратници сигурни у Гацку

  • Извор: АТВ
  • 07.05.2024. 19:20

Неки су из Гацка намјерно послали лошу слику и подигли беспотребне тензије, за АТВ то кажу повратници у ову општину. Брачни пар Мемић у село Бахори су се вратили прије 16 година. Проблеме никада имали нису.

"Ја нисам угрожен, никада кућу не закључам, ни ауто. Од када смо се вратили до данас, нама никада нико није рекао ружну ријеч. Ја сам од 1990. године био предсједник клуба одборника у СО и ако се неко борио за права Бошњака у Гацку ја сам“, изјавио је Џевад Мемић, село Бахори, Гацко.

„Знате шта, ја не бих ово оставила без велике невоље, мени је прекрасно овдје. Ја никаквих проблема немам. Ја идем у Гацко у набавку, пошту, банку ма какав Мостар, слободнија сам милион пута него у Мостару. Гацко је моје ја сам се ту удала 1977. године“, рекла је Зинета Мемић, село Бахори, Гацко. 

Исте поруке се шаљу и из Фазлагића куле, највеће Мјесне заједнице у којој су Бошњаци. Амир Сарић из села Столац каже тензије никоме не требају.

"Ово што се десило у Грачаници за моје схватање је један инцидент, једна пијана олош налетјела, пуцала човјеку у прозор. Ја сам 10-12 година овдје са мојом супругом, гдје сам год дошао што се тиче општине, полиције, болнице свугдје су ми била врата отворена. И шта да кажем осим ријечи хвале“, рекао је Амир Сарић, село Столац, Гацко.

А све је почело прошле седмице када је породица Крвавац која живи у Мостару пријавила да је неко пуцао на њихову кућу.

Ова повратничка кућа налази се у гатачком насељу Грачаница, није израђена и овдје нико не живи. Оштећење на прозору је видљиво а у полицији нам кажу да интензивно раде на расветљавању овог дјела.

Стање безбедности није угрожено, јасно кажу Гачани. Појединци су покушали створити  непријатну ситуацију која највише штети управо повратницима, поручују саговорници АТВ-а.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.