Начелник Пала саопштио

Породица Терзић, након губитка два члана у пожару, стамбено збринута

  • Извор: СРНА
  • 13.03.2024. 14:31

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је Срни да је породица Терзић из Мокрог, чија су два члана смртно страдала у трагичном пожару који је захватио њихову кућу, данас стамбено збринута.

"Данас је извршена набавка, потписан нотарски уговор и извршено плаћање стамбене јединице. Трајно је ријешено збрињавање породице Терзић", истакао је Југовић.

Он наводи да је општина Пале у потпуности поштовала жељу породице Терзић и све потезе које је повлачила у смјеру отварања јединственог рачуна, транспарентно водећи рачуна о цијелом процесу хуманитарне акције, поштовала је искључиво оно што је био захтјев породице Терзић.

Југовић је захвалио у име породице Терзић свим институцијама - општинским и републичким, Српској православној цркви, појединцима Сарајевско-романијске регије, окружења, невладиним организацијама те српској дијаспори који су допринијели да се успјешно реализује хумана акција за прикупљање средстава за стамбено збрињавање ове породице.

У пожару у Палама страдале двије особе

У пожару у Палама страдале двије особе

Он се нада да ће бол, коју породица има и која је ненадокнадива, бар дјелимично бити ублажена овим људским гестом, јер је на овај начин показана спремност за искушења ове врсте.

"Показали смо да смо друштвено-одговорна локална заједница која је од почетка била са људске стране при руци породици Терзић, а са друге стране допринијела да им буде ријешена егзистенција. Сви смо положили хумани тест", поручио је Југовић.

Југовић наглашава да ће породици и убудуће бити на располагању.

У кући породице Терзић, у насељу Карађорђево у Мокром код Пала, 15. јануара букнуо је пожар и тада су смртно страдале тридесетрогодишња мајка и њена осмогодишња кћерка. Изгорјели су приземље и спрат куће.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.