Абдулах Скака

Почиње суђење бившем градоначелнику Сарајева

  • Извор: Кликс
  • 31.01.2024. 09:36

На Општинском суду у Сарајеву данас ће почети суђење бившем градоначелнику Сарајева Абдулаху Скаки, а према предвиђеном плану заказан је главни претрес у случају.

Као што је раније и најављено, Тужилаштво Кантона Сарајево ће на данашњем претресу изнијети уводне ријечи и прочитати оптужницу против бившег градоначелника.

Скака је оптужен због кривичних дјела злоупотреба положаја или овлаштења, несавјестан рад у служби, кривотворење службене исправе, давање дара и других облика користи и повреда равноправности човјека и грађанина.

Тужилаштво Кантона Сарајево терети га да је током 2017. године незаконито запослио четири савјетника који су се првобитно запослили у општину Трново, да би их након 24 сата оптужени именовао за своје савјетнике.

Горан је колекционар и за амблем ВРС нуди и до 200 КМ

Горан је колекционар и за амблем ВРС нуди и до 200 КМ

Осим тога, оптужен је и за незаконито трошење новца из буџета Града Сарајева.

Он је уз помоћ оптужене Амеле Коловрат бивше помоћнице за финансије и буџет града, која је припремала одређене акте и пропустила реаговати када је градска служба за финансије утврдила неправилности, додјељивао новац из буџета невладиним организацијама "МТБА" из Мостара, "БИМА“ и "Бедем“, тачније, њиховим предсједницима Џанели Кацили, Фарису Фочи и Хасану Мркоњи.

Оптужени предсједници невладиних организација су незаконито правдали утрошени новац и то у износу од 48.000 КМ.

Оптужен је и за кривотворење финансијских извјештаја у којима није приказивао донације које је град добио.

Такође, новац из буџета који је био предвиђен за повратничку популацију, усмјерио је за изградњу расвјете у викенд насељу Рајски До у општини Трново гдје се налази и његова викендица.

Из МУП-а се огласили о стравичном убиству у Добоју

Из МУП-а се огласили о стравичном убиству у Добоју

Терети се и за злоупотребе јавних набавки везаних за довођење пројекта болида Формуле Е. Оптужени Скака је почињењем наведених кривичних дјела причинио штету буџету Града Сарајево у укупном износу од 116.000 КМ.

Током главног претреса саслушаће се 81 свједок као и осам вјештака из бројних области. Предложено је и више од 600 материјалних доказа.

Поред Скаке, оптужени су и Амела Коловрат, Џанела Кацила, Фарис Фочо и Хасан Мркоња.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.