Воде Српске

Петровић износи неистине о изградњи дринског насипа

  • Извор: АТВ
  • 02.05.2024. 18:36

Погрешна је дионица дринског насипа и неће моћи да заштити Јању од поплава - тврди то градоначелник Бијељине Љубиша Петровић. Како је то закључио никоме није јасно, посебно јер ништа није урадио да овај насип буде изграђен. Па чак није ни на вријеме обезбиједио грађевинску дозволу па се зато на њу чекало пола године.

- Гдје се насип требао градити, од почетка уласка ријеке Дрине на територију Бијељине и наравно гдје надморска висина то и ријеч струке захтјева - каже Љубиша Петровић.

Из Вода Српске му поручују да би му било боље да ради свој посао, е не да прикупља јефтине политичке поене. Објашњавају да се на основу инжењерског мишљења и стручних детаља јасно види, да је управо дионица дринског насипа од ушћа ријеке Јање у Дрину до уставе у Јањи у дужини око 2.800 метара најкритичнија за одбрану Семберије од поплава ријеке Дрине, и због тога је та дионица била приоритетна за изградњу.

- Јавност сама нека процијени да ли је за изградњу дринског насипа релевантније мишљење Љубише Петровића или инжењера који су за то стручни и руководе пројектом изградње насипа - саопштили су из Вода Српске.

Воде Српске кажу и да је Петровић директно одговоран за одуговлачење у изградњи насипа. Па су због тога његови коментари посебно некоректни и непотребни, а њима је само показао или незнање или злонамјерност. 

Дрински насип чија је изградња почела прије пар мјесеци, један је од пет највећих водопривредних објеката за заштиту од поплава у Српској. Његовом изградњом биће заштићено око 30.000 становника од изливања Дрине, стотине привредних и приватних објеката као и око 19.000 хектара обрадивих површина.

У првој фази биће изграђено 2,8 километара насипа који се финансира кредитом Европске инвестиционе банке и коштаће 2,4 милиона.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.