Два удружења

Пензионери у Требињу у двије колоне

  • Извор: АТВ
  • 09.04.2024. 19:27

Требиње је једина локална заједница у којој постоје два удружења пензионера и тако је већ седам година. Удружење пензионера Града Требиња и Градско удружење пензионера Требиње то су називи, најстарији јужњаци збуњени и огорчени.

- Жалосно, ми се увијек дијелимо а зашто ми смо сви једно и требали би бити и сада и заувијек једно. Шта знам, не знам, страначки сигурно. Јесам пензионер али нисам члан ниједног. Не треба нас дијелити. Оно што најстарије Требињце додатно збуњује јесте и чињеница да су оба удружења под истим кровом - кажу требињски пензионери.

За истим столом код градоначелника била су два предсједника. Заједнички језик тешко је наћи. Раскол је почео због избора 2017. године, а наставио се због пара, и даље траје.

- Код нас ова два удружења никада се неће удружити док год Град Требиње додјељује новчана средства по мени, незаконито другом удружењу - истиче Мирко Милојевић, предсједник Удружења пензионера Града Требиња.

- Они на мјесечном нивоу имају преко 12.000 марака, то је на годишњем нивоу 144.000 најмање, а нама Град на 3.300, даје грант 63.000 марака - прича Ристо Маслеша, предсједника Градског удружења пензионера Требиње.

Мирко Ћурић нам одговара да не фаворизује једно удружење али и признаје да износ грантова није исти. Градоначелник покушава да помири двије зараћене стране каже пробаће и са пакетима помоћи. Богу се моли да ће успјети.

- Ја се надам, и Васкршњи је пост. Треба да праштамо једни другима и управо до Васкрса надам се у наредном периоду да будемо једну - каже Мирко Ћурић, градоначелник Требиња.

Требиње тренутно броји око 7.800 пензионера. Колико их је у ком удружењу нико не зна јер два предсједника ни око тога не могу да се сложе. Кажу сложе се када треба попити кафу или ракију.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм