Бројни пројекти

Пелагићево: Више од два милиона за инвестиције

  • Извор: АТВ
  • 28.04.2024. 19:00

Пелагићево у овој години има више од два милиона марака капиталних инвестиција. Већином се финансирају из властитих средстава. Недавно су реконструисали пут који су мјештани чекали више од 30 година, помогли су Влада и Путеви Републике Српске.

"То је улица која повезује сами центар општине Пелагићево са засеоком Старчевићи и Ђукићи, у дужини од километар и 800 и такође, спојили смо мјесну заједницу Поребрице са тржницом Аризона са једним асфалтним путем у дужини од 400 метара. Да кажем, само те двије инвестиције коштају преко 450.000 КМ", каже Славко Тешић – начелник општине Пелагићево.

Два су туристичка стуба Пелагићева. Један је језеро, познато као омиљена дестинација за шарански риболов.  оно по чему је ова општина у Посавини још препознатљива је Васо Пелагић. Зато  су у сваку туристичку понуду тог мјеста уграђени његови лик и дјело. Мјештани Пелагићева се увелико припремају и за традиционалну манифестацију „Илинданске свечаности“.

"Манифестација која у себи интегрише све елементе спорта, културе, умјетности, хуманитарног рада. Ове године ћемо имати неколико спортских такмичења. И централна манифестација су Гастро сусрети", каже Марко Каштеровић – директор ТО Пелагићево.

Дјечији вртић у тој општини требало би да почне са радом до јесени. Пројекат је то у који је уложено висе од милион марака. рађен је у сарадњи са  Владом РС. Један од проблема које би било вазно ријешити је реконструкција крова на Основној школи „Васо Пелагић“. За ту велику инвестицију неопходно је издвојити висе од 300.000 хиљада КМ.за то би им неопходна била и помоћ са републичког нивоа. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм