Opštinski odbor Socijalističke partije

Otvoreno pismo Boračkoj organizaciji opštine Brod: Molimo da se izjasnite

  • Извор: АТВ
  • 28.03.2023. 16:51

Opštinski odbor Socijalističke partije Brod uputio je otvoreno pismo lokalnoj Boračkoj organizaciji nakon što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović dočekan od strane načelnika opštine Brod Zorana Vidića.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Opštinski odbor Socijalističke partije Brod upućuje otvoreno pismo lokalnoj Boračkoj organizaciji, u vezi sa nedavnim događajima koji su se odigrali 25. i 26. marta. 

Kao što je brodska javnost upoznata, prostor naše lokalne zajednice potresao je javni politički skandal koji se desio prilikom posjete predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića parohiji u Močilima, koji je dočekan od strane načelnika opštine Brod Zorana Vidića.

Uzimajući u obzir značaj koji 25. i 26. mart imaju za sve stanovnike Broda, smatramo da je učešće načelnika Vidića na tom sastanku nepotrebno, neopravdano te iskazuje značajno nepoštovanje prema svim civilnim žrtvama rata. 

Iako je prostor opštine Brod slobodna teritorija, te da je prekogranična saradnja svakako važan dio svakodnevnog života naših građana, ali termin kao i razlog skorašnje posjete je i po diplomatskim pravilima službe potpuno neprikladan za prisustvo, a pogotovo za doček od strane načelnika opštine. 

Uprkos nedoličnom ponašanju koje je načelnik iskazao, umjesto javnog izvinjenja svojim građanima, nastavlja se sa manipulacijama i iznošenjem neistina, gdje je nevješto u izjavi za medije negirao svoje učešće u navedenom skupu, te ponovo slagao građane, što je kasnije dodatno izazvalo negativan medijski talas po pitanju naše opštine. 

Shodno svemu navedenom, pitamo Boračku organizaciju opštine Brod zašto do sada nije zauzela službeni stav po ovom pitanju, te apelujemo da se, u ime svih naših boraca, kao i civila koji su učestvovali u ratnim dešavanjima, izjasni po ovom pitanju.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.