За додјелу мјеста у бирачким одборима

Отказан поступак жријебања у Бијељини, градоначелник „заузео“ скупштинску салу

  • Извор: Агенције
  • 06.08.2024. 14:35

Поступак жријебања за додјелу мјеста у бијељинским бирачким одборима политичким субјектима који имају право учешћа у истим је отказан.

Поступак додјеле мјеста у бирачким одборима је требао да буде обављен данас у 14 часова, у главној згради Градске управе Бијељина, у скупштинској сали.

Дијана Савић Божић, предсједник ГИК Бијељина, истакла је да је датум за жријебање заказан још прије 15 дана, те да је закупљена скупштинска сала, која данас у договорено вријеме није била доступна.

„Овдје данас не можемо ући, јер Градоначелник има састанак баш у тој сали, те самим тим не можемо одржати жријебање политичких субјеката. О овом ће бити обавјештена ЦИК која ће донијети коначну одлуку да ли ми уопште можемо овакву ствар одлагати, односно, да ли можемо завршити жријебање. О томе ће бити обавјештени политички субјекти“, рекла је Савић Божић, те додала да се извињава свим политичким субјектима и медијима који су данас издвојили своје вријеме да би присуствовали жријебању.

С обзиром да је данас посљедњи дан за жријебање, ГИК ће покушати да пронађе термин и салу како би се процедура испоштовала, пише портал Дешавања у Бијељини.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: