Од стране портала

ОЈТ Бијељина: Константан притисак на рад Тужилаштва

  • Извор: АТВ
  • 13.12.2023. 16:42

Окружно јавно тужилаштво Бијељина саопштило је да један портал посљедњих мјесеци константно врши притисак на рад овог Тужилаштва износећи непровјерене и неистините информације.

"Ријеч је о порталу зорицакусмук.инфо, који уређује Зорица Кусмук. Обзиром на који начин и какве чланке објављује, иста врши константан притисак на рад овог Тужилаштва тако што износи непровјерене информације и чињенице, које деградирају рад овог Тужилаштва. Све наведено се темељи на неистинама и непровјереним чињеницама", истиче ОЈТ Бијељина у саопштењу и додаје:

"Сматрамо да иста врши константан притисак на рад овог Тужилаштва из разлога јер је више пута пријављивана и оптужена за различита кривична дјела, а у току је и судски поступак по оптужници овог Тужилаштва број Т14 0 КТ 0031084 21 за кривично дјело -Угрожавање сигурности- из члана 150. став 2. Кривичног законика Републике Српске, као и друга кривична дјела. Пред овим Тужилаштвом у току је и више истрага против именоване, а по пријави грађана".

Истакли су да је доласком Олге Пантић за Главног окружног тужиоца у Бијељини промијењен начин рада овог Тужилаштва у смислу да се потенцира рад тужилаца у складу са Обавезујућим упутствима Главног републичког тужиоца, примјени закона, на колективном раду, а што је допринијело побољшању квалитета рада Тужилаштва и такав начин рада подржавају сви тужиоци и стручни сарадници овог Тужилаштва.

Подсјећамо, новинарка Зорана Кусмук у центар пажње јавности доспјела је прије двије године када је прекршајно кажњена због сумње да је напала портпарола Полицијске управе Бијељина Александру Марић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:00 Дан Сјећања на страдање и прогон Срба у Олуји, пренос

    ''Владе Републике Српске и Србије ове године Дан сјећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији хрватске војске "Олуја" обиљежиће у суботу, 3. августа, у Лозници, а централна манифестација биће одржана на стадиону "Лагатор" са почетком у 18 часова.

  • 18:35 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 18:40 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.