Порука из Приједора

"Није проблем што су шетали, проблем је што су Срби"

  • Извор: АТВ
  • 08.07.2024. 18:57

Није проблем што су шетали, проблем је што су Срби, порука је из Приједора дан након што се у другом ентитету дигла и кука и мотика јер су кадети Војне академије Србије продефиловали кроз овај град.

Проблем су им дјеца која су поријеклом одавде и ходају у част погинулих на Козари, а нису им проблем министри из другог ентитета који стално шаљу ратнохушкачке поруке и позивају на рат, кажу из приједорске организације породица погинулих. Умјесто да су се, кажу, придружили кадетима и одали почаст погинулима на Козари из Федерације и страних амбасада нико се није ни појавио, а отишли су корак даље и осули паљбу по свему што је српско. 

- Није проблем што су шетали кадети да су били хрватски, њемачки, бугарски било чији не би било проблема проблем је што су Срби исти проблем Бошњацима су Срби и кад мирно шетају и кад ходају и кад иду, каже Славиша Кнегинић, потпредсједник Организације породица погинулих Приједор.

Кадети долазе сваке године. Беспотребно се дижу тензије које никоме не одговарају. Приједор је отворен град према свима који су добронамјерни, а кадети то сигурно јесу, кажу из приједорске градске управе. 

- Све те инсинуације од стране дијела јавности у федерацији можемо рећи да нису добронамјерне знају они да су то питомци да је то сваке године и БиХ је демократска земља у којој је сваки гост добродошао - рекао је Ранко Колар, начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту града Приједор.

Ни Приједорчанима није јасно у чему је проблем. Назвати агресијом дефиле кадета је, недопустиво.

Свеопшта хистерија у другом ентитету је настала само јер је неколико кадета прошло Приједором, а дан прије и Братунцем. Назвали су то и агресијом, иако су кадети имали сва потребна одобрења да прођу тим градовима, иако није јасно зашто би Србима требало одобрење да прођу српском земљом у част Срба који су за њу дали животе. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)