Turisti zadovoljni

Na jugu Srpske raspoloženje novogodišnje, temperature majske

  • Извор: СРНА
  • 27.12.2022. 19:22

Raspoloženje novogodišnje a temperature majske, tako je to na jugu ovih dana. Malo ko je očekivao da će zadnji dani godine biti ovako topli. Celzijus pokazuje skoro 20 stepeni, građani iznenađeni.

- N. Jeste li navikli na ovako topao decembar? Nisam evo sva znojava.

- N. Jel vam vruće u toj bundi? Pa jeste, najradije bi je skinula ali me sramota.

- Prelijepo je. N. Odakle dolazite? Iz Njemačke iz Rajburga.

- Sunce, Trebinje lijepo tako da je ovo stvoreno za uživanje i odmor. N. Jeste očekivali ovako visoke temperature pred Novu Godinu? Iskreno nisam, ovi što su se razočarali što nema snijega baš mi ih je žao, meni je drago.

Iznenađeni su i u trebinjskoj Meteorološkoj stanici. Predrag kaže da nije mogao zamisliti da će decembarske temperature bilježiti u košulji.

"Trend visokih temperatura je nastavljen i u decembru, Samo da naglasimo juče je maksimalna temperatura bila 17,2. Sedam dana smo imali sa temperaturama preko 15 stepeni samo dva dana su temperature maksimalne bile ispod 10 stepeni", kaže Predrag Palikuća, meteorološka stanica Trebinje.

Sa suncem i visokim temperatura ispratićemo ovu godinu prognoziraju meteorolozi.  Na jugu će nova godina osvanuti sunčana, a nešto više moguća magla.

"U većini krajeva sunčano i toplo pogotovo u Hercegovini ali i na planinama. Nije isključeno da dnevna temperatura 31 i prvog u mnogim sunčanim peridjelima bude i preko 15 stepeni", kaže Milica Đorđević, Hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Ova meteorološka vijest obradovala je trebinjske turističke radnike. Kažu prvi gosti već stižu, bogat praznični program je spreman a jako hercegovačko sunce sigurni su neće izdati.

"Vjerujemo da će i za novogodišnje praznike biti ovako idealno vrijeme u Trebinju da će biti mnogo posjetilaca i da će biti jako dobra atmosfera", kaže Mirjana Putica, direktor TO Trebinje.

Sve prognoze kažu da će u Trebinju i u najluđoj noći biti toplo a svi podaci govore da su svi smještajni kapaciteti već popunjeni.

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм