Bijeljina

Minić i Milovanović obilaze vodoprivredni objekat Janja

 • Izvor: ATV
 • 20.01.2023.14:41

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić stigao je u Bijeljinu, gdje je sa direktorom Javne ustanove "Vode Srpske" Miroslavom Milovanovićem posjetio vodoprivredni objekat - ustava Janja.

Sa njima u obilsaku Janje je i iredsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Minić, Milovanović i vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović sastali su se tehničkim osobljem "Voda Srpske" kod vodoprivrednog objekta u Janji, mjesnoj zajednici gdje se protekle noći u vikend-naselju iz korita djelimično izlila Drina.

Ministar Minić, Milovanović i Novitović, u pratnji predsjednika mjesne zajednice Janja Radislava Borovčanina obilaze teren i razgovaraju sa mještanima, nakon čega će se obratiti i novinarima.

Nakon obilaska ustave Janja, Minić i Milovanović će posjetiti i lokaciju Orlovo polje u neposrednoj blizini, najavljeno je ranije iz resornog ministarstva.

Javna ustanova "Vode Srpske" uvela je vanredne mjere odbrane od poplava za poplavno područje Semberije - Sektor jedan, pošto je na mjernoj stanici Radalj u Srbiji rano jutros zabilježen vodostaj rijeke Drine od 500 centimetara, sa tendencijom daljeg rasta.

Rijeka Drina djelimično se razlila u vikend naselju u Mjesnoj zajednici Janja. 

Bijeljinski vatrogasci noćas su u vikend naselju u Janji, iz kuće koju je opkolila voda, evakuisali trudnicu i još tri osobe.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:15 Izbor sportiste godine grada Banja Luka

  Izbor sportiste godine grada Banja Luka

 • 00:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.