Миленко Ђаковић

Међу осумњиченима за штету од девет милиона и бивши градоначелник Приједора

  • 16.04.2024. 13:38

Због пропуста приликом израде канализационе мреже у Туковима, Миленко Ђаковић, бивши градоначелник Приједора, те приједорска фирма која је била извођач радова, Р.Ц. директор те фирме, Р.Р. шефица градилишта и Н.Г. као надзорни орган, осумњичени су да су буџет града оштетили за око девет милиона марака.

Наиме, службеници Полицијске управе Приједор поднијели су Окружном јавном тужилаштву Приједор извјештај о кривичном д‌јелу против  њих због сумње да су починили кривична д‌јела несавјестан рад у служби и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

Како "Независне" незванично сазнају, иако су на пројекту уочене неправилности током извођења радова, надзорни орган нити Град Приједор нису адекватно реаговали како би се отклониле неправилности.

Како је рекао наш извор, на крају канализациона мрежа која је изграђена није била функционална, али је Град уредно исплатио.

Из ПУ Приједор су саопштили да осумњичене терете да су кривична д‌јела извршили у периоду од 2007. до 2018. године приликом реализације пројекта канализационе мреже у насељу Тукови у Приједору, чиме је Град Приједор, као инвеститор, оштећен за 9.034.345,19 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм