Bijeljina

Koaliciji za opoziv Petrovića pristupile još tri partije

  • Извор: АТВ
  • 03.03.2023. 19:11

“Narod i pravda”, “Socijalistička Partija Srpske” i “Savez za demokratsku Srpsku” pridružili su se koaliciji “Pokrenimo Bijeljinu”. Podrška opozivu Ljubiše Petrovića sve je jača a 19. marta, kažu u koaliciji, očekuju se korjenite promjene.

“Dakle, sve je širi front onih koji misle da trenutno stanje u Bijeljini nije dobro, da Bijeljinu treba pokrenuti sa mrtve tačke, da jednostavno naš grad nema vremena za gubljenje. U ovom momentu imamo 12 potpisanih političkih subjekata koji podržavaju ove principe koje smo mi usaglasili. Još je više subjekata koji podržavaju sve ovo”, rekao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada.

Sve je više nezadovoljnih ponašanjem Ljubiše Petrovića. Ratni oficiri i komandanti Vojske Republike Srpske i MUP-a Srpske ogorčeni su njegovim izjavama i javnim nastupima.

“Na našu veliku  žalost, ispostavilo se da nas je čovjek koji je preuzeo  vrlo odgovornu funkciju u ovom gradu uveliko potcijenio i duboko uvrijedio. Mi smo se borili za naš narod i za naše institucije. Nije prvi put da gradonačelnik Petrović negira, u žaru svoje političke borbe, institucije Srpske i ushićeno javno govori da nema predsjednika Srpske, a mi u ratu ginuli da ga bude i ima. To je institucija”, rekao je ratni načelnik štaba Garde “Panteri“ Niko Sjerić.

Zamjeraju mu, između ostalog, to što dočekuje Šefika Džaferovića i Kristijana Šmita. Gradonačelnika koji ne poštuje stvaraoce Republike Srpske i njene institucije, ne prihvataju i ne žele da on više upravlja gradom.