Тет-а-теТ

Керић: Теслић је поларизован град, потребна нам је слога

  • Извор: АТВ
  • 03.10.2024. 21:00

Др Недељко Керић , специјалиста радиологије, предсједник клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Теслић, рекао је да је Теслић тренутно поларизован град, те истакао да је слога једини начин да општина иде напријед.

Керић је у емисији АТВ-а Тет-а-теТ изјавио да он жели да се подјеле минимизирају и да Теслић почне да прича заједничким језиком.

„У Теслићу избори трају четири године, сваки дан је изборни дан, кампања је као да траје четири године. Људи су се подијелили, мислим да је Теслић један поларизован град. Ја не желим то, ја желим слогу, желим јединство, заједницу. Људи кад се удруже, кад схвате да исти ваздух дишемо, исту воду пијемо, исту земљу газимо, то је оно што нас чини истим. Само заједно се може урадити нешто. Само слога кућу гради и то је тако. Ја желим да те подјеле минимизирам, да их потпуно неутралишем и да Теслић почне да прича једним заједничким језиком и да кажемо идемо напријед, идемо даље“, истакао је Керић за АТВ.

Требаће одређени период да се то све преброди, али Керић каже да је оптимиста и додаје да су све то мале чарке и свађе које се могу превазићи.

„Вријеме ће показати да је у Теслићу период пропуштених шанси прошао, али за добру шансу никада није касно“, истакао је Керић.

Он је рекао да је оно што се прво треба десити јесте сарадња са Владом Републике Српске и истакао да ниједна локална заједница не може да се развија сама. 

„Ниједан начелник не смије да буде важнији од града  или општине коју води. Један човјек не смије да своје личне амбиције подреди свим тим људима, становницима. То је нешто што је тренутно актуелно и мислим да личне амбиције једног начелника не смију бити изнад самог Теслића. То тренутно јесте тако, нажалост“, изјавио је Керић за АТВ.

Примарни циљ да уђе јесте да помогне својој заједници. Иако је доста урадио као љекар, политику види као корак више у помоћу којег жели да унаприједи Теслић али и да олакша живот грађанима. 

„Ја сам локал патриота на првом мјесту, ја волим свој град и људе у Теслићу. Волим да видим насмијане људе и желио сам да додатно дам још нешто свом Теслићу“, рекао је.

Људи у Теслићу би могли бити и мало насмијанији, али није то тужан град, каже Керић и истиче да је Теслић прелијепи град, град са душом, туристичко мјесто.

„За мене ће политика увијек бити средство да се одради нешто добро, за добро људи. Мој примарни интерес је тај, помоћи људима, помоћи свом граду и локалној заједници. Ја имам само тај интерес, да могу помоћи, то је моја мисија“, истакао је Керић.

Он је рекао да су људи препознали његов начин рада, који је, како каже, врло коректан. Са друге стране, спреман је да прихвати и добру, конструктивну критику.

Гостовање др Недељка Керића у емисији Тет-а-теТ можете погледати у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм