Тема дана

Како напредује изградња болнице у Требињу?

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2024. 19:46

Преко 150 хиљада пацијената толико их је прошле године прошло кроз требињски болницу.

Зграда је још одавно неусловна и тијесна. Рјешење за све се види у новој болници, која је почела са изградњом у јуну прошле године.

Kакво је тренутно стање у болници, колико ће значити нови објекат и да ли су медицинари спремни питамо се у Теми дана.

Седам деценија стара болница, постала је тијесна за све потребе пацијента. Стара опрема, недовољан број кревета и медицинског особља само су неки од проблема. Рјешење је на видику.

На 17.500 метара квадратних гради се нови објекат, у њему ће бити 20 услуга које се не раде у садашњој болници али и 7 које се не раде ни у једној болници у БИХ.

Зато надлежни кажу, ово је велики пројекат који ће промијенити слику регије. Очекивања од нове требињске болнице су велика.

Изградња нове болнице напредује по планираној динамици. Рок за завршетак радова је август 2025. године. Читав пројекат кошта 128 милиона конвертибилних марака.

Херцеговци за новом и нормалном медицинском услугом вапе годинама. Било је и оних који у ово никако нису могли повјеровати, радови су их демантовали зато се сви надају да ће се ова динамика наставити и да ће јужњаци добити болницу баш какву заслужују.

Опширније у Теми дана АТВ-а.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм