Турбуленције на југу

Још један кандидат за градоначелника Требиња

  • Извор: АТВ
  • 12.03.2024. 19:30

Политичке турбуленције на југу не јењавају. Ових дана тема број један је први НДП-овац Бојан Шапурић који не крије симпатије према градоначелничкој фотељи у Требињу. За АТВ данас каже да је све могуће и да ће тек причати са партнерима.

"Озбиљно размишљам о тој кандидатури. У сваком случају ми још нисмо пресјекли ништа, нисмо донијели никакву одлуку, разговараћемо са нашим коалиционим партнерима. За сада смо имали јако коректне односе у нашој коалицији али исто тако сматрамо да би можда требало неких новина и свјежина унијети у ту причу па и послушати пулс народа у граду Требињу“, рекао је НДП-ов Бојан Шапурић.

Оно што је сигурно јесте да ће НДП имати своју листу у Требињу а онда и најмање два одборника каже Шапурић. 

Ове кандидатуре се не плашимо, кажу опозиционари. 

Ово је најчешће презиме у Српској

Ово је најчешће презиме у Српској

Небојша Вукановић његову странку назива покојном а њега безначајним ликом који у цијелој Републици нема ни 700 гласова.

"И сада да ми придајемо значај неком човјеку који нема никакве политичке тежине. Он вјероватно шаље поруку тражећи од Луке да му да неко руководеће мјесто у ЕРС-у, он стално тргује тако је и добио неке функције. Безначајан лик коме не треба придавати никакав значај“, каже лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић.

НДП-ов Бојан Шапурић није остао дужан одговор Небојши Вукановићу.

"Он дефинитивно има проблем сам са собом. Не желим се бавити са њим нити се ваљати у том његовом блату. Оно што је чињеница јесте да је покушао 2020. и нанио ми је штету својим лажима, ноторним лажима које је износио годинама и нажалост за те лажи човјек није одговарао“, каже Шапурић.

Украјина гради

Украјина гради "зид смрти дуг" 1.000 километара - ФОТО

Свако може у трку за градоначелника, за АТВ то каже актуелни требињски градоначелник. Ипак мора се знати неки ред. јасан је Мирко Ћурић,

"Прво треба да добијете подршку партије из које ви долазите након  тога се сједа са коалицијом да се виде планови и програми који су били у претходном периоду да ли су остварени и исто тако планови и програми за наредни период. Када се све то усклади и договори да се иде са једним кандидатом што је и природно онда су неки сљедећи кораци сувишни ако смо коалиција“, каже градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Из требињске коалиције поручују да су већ кренули предизбори састанци и да ће бити све чешћи.

На недавном састанку владајуће коалиције на коме је био и Шапурић о кандидату за градоначелника није било ријечи, кажу нам поједини учесници састанка и додају да се ускоро поново за исти сто и причати баш на ову тему.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: