Прикупљају опрему

Херцеговци се припремају за сезону пожара

  • Извор: АТВ
  • 23.04.2024. 19:42

О пожарима се већ увелико прича у Херцеговини, ватрогасци се спремају и побрајају шта има све фали. Љубињским ватрогасцима значио би који пар чизама и заштитна одијела али највише вапе за новим возило. Сада располажу са два стара камиона који се једва крећу.

"За та возила обично нема дијелова, тешко можемо да их ремонтујемо. Имамо велики проблем, то једно навално возило би нам добро дошло, једна цистерна од 5 до 8 кубика много би нам значила да можемо адекватно одговорити на пожаре који долазе", каже Срђан Милошевић, командир ТВСЈ Љубиње.

Гачани су на мало мањим мукама. Командир каже да су спремни за предстојећу пожарну сезону.

"Ми настојимо да сваке године извршимо припреме за пожарну сезону, да опрему зановимо. Али оно што нама недостаје као ВСЈ Гацко јесу те униформе за гашење на отвореном простору, оне нам заиста недостају", каже Алекса Вучковић, командир ТВСЈ Гацко.

Опрема се у овом кршу брзо троши кажу искусни ватрогасци. Све већи проблем је и људство.

"Имамо неких наговјештаја да ће бити и нешто опреме нешто и људства", каже Неђо Ћук, замјеник командира ТВСЈ Требиње.

Херцеговина је угрожена и од осталих непогода али ипак ватра је највећи непријатељ кажу у Цивилној заштити. Зато су данас сазвали састанак цијеле регије.

"Овим путем апелујем на грађане регије Херцеговине  када уоче пожар да пријаве надлежним на 123 и 121 и онда да могу заједно да реагују", каже Жељка Илић, подручно одјељење ЦЗ Требиње.

За истим столом били су сви командири ватрогасаца, руководиоци Цивилне заштите, полицијски инспектори али и представници два шумска газдинства из најјужније регије. Сви се надају да ће и ова година проћи са што мање пожара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм