Приједор

Град објавио конкурс за додјелу стипендија перспективним спортистима

  • Извор: Агенције
  • 15.03.2024. 09:23

Град Приједор објавио је данас јавни конкурс за дођелу стипендија перспективним спортистима за ову годину за шта је у буџету града намијењено 60.000 КМ или за 25 одсто више него лани, а за 50 одсто више него 2022. године.

Биће додијељено 50 стипендија, што је за десет више него лани, а за 20 више него 2022. године када је ова стипендија први пут уведена.

У првој години корисницима одабраним путем јавног конкурса исплаћено је по 1.000 КМ једнократно, а од прошле године исплаћује се 1.200 КМ годишње односно по 100 КМ мјесечно током 12 мјесеци.

Право на спортску стипендију имају перспективни спортисти до навршених 18 година, укључујући и оне који у овој години навршавају 18, а узрасна граница не примјењује се на лица са инвалидитетом нити на потенцијалне олимпијске кандидате.

Прошле године уведено је и ново правило да спортиста који понесе титулу најбољег спортисте града аутоматски оствари право на стипендију.

Конкурс је објављен у локалним седмичним новинама “Козарски вјесник” и на интернет страници Градске управе, а отворен је 15 дана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм