Јабланица и Коњиц

Ево гдје ће бити смјештени људи евакуисани из угрожених подручја

  • Извор: АТВ
  • 08.10.2024. 22:56

Људи који ће вечера бити евакуисани из Јабланице и Коњица биће смјештени у већ организоване колективне смјештаје у школама и спортским салама, гдје ће да им бити обезбијеђени лежајеви, храна, вода и основне хигијенске потрепштине, наведено је у саопштењу Владе ХНК.

Како су навели, сви људи из угрожених подручја морају да буду евакуисани најкасније до два сата ујутро.

''До поноћи ће сви бити евакуисани'': Разматра се одлука о затварању магистрале

''До поноћи ће сви бити евакуисани'': Разматра се одлука о затварању магистрале

"Након што је, у вечерњим сатима 8. октобра, примљена Наредба Федералне управе за цивилну заштиту за хитну евакуацију и збрињавање становништва из угрожених подручја Јабланице и Коњица, засједао је Штаб цивилне заштите Херцеговачко-неретванског кантона и поступио по наредби прослиједивши је штабовима цивилне заштите Јабланице и Коњица. Евакуација становништва из угрожених подручја Јабланице и Коњица покренута је одмах, а проводе га припадници цивилне заштите и друге хитне службе, уз подршку спасилачких екипа које су на терену“, навели су из Владе.

Додају да је евакуација наређена због упозорења Федералног хидрометеоролошког завода који за ноћас најављује јаче падавине на западу, сјеверу и истоку Херцеговине, са до 60 литара кише по метру квадратном, што може да доведе до нових појава бујичних потока и клизишта на већ угроженим подручјима.

Пратите нас и путем Вибера