Izlijevanje rijeka

Drina i Hoča poplavile nekoliko objekata u Zvorniku, postavljene vreće sa pijeskom, Lim opao

  • Извор: АТВ
  • 20.01.2023. 08:08

U naselju Terminal u Karakaju na području oppštine Zvornik rijeka Drina se izlila iz korita u dvorišta i podrumske prostorije četiri stambena objekta, dok se rijeka Hoča zbog porasta nivoa Drine izlila na svom ušću i ušla u četiri kuće sa druge strane ovog naselja.

Rijeka Drina ugrozila je i vikend naselje Srednji Šepak, te se izlila na poljoprivredno zemljište u Roćeviću, Šepku i Tršiću, navelis u iz Gradske uprave Zvornik.

Pripadnici Službe civilne zaštite sa rezervnim sastavom, kao i Profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice na terenu pružaju pomoć građanima. Sinoć su dovezene su i postavljene vreće sa pijeskom, angažovani su kamioni za odvoz namještaja iz ugroženih objekata, te mašine sa ciljem da štete u domaćinstvima budu što manje.

Protok na Hidroelektrani Mali Zvornik iznosi 2150 m3/s, dok je protok na HE Bajina Bašta 2390 m3/s.

Građani se 24 časa mogu obratiti Službi civilne zaštite na telefon br. 056/210-853, a pripadnici ovih službi i u toku noći biće na terenu i reagovati u skladu sa situacijom.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, u Zvorniku je za 24 časa palo šest litara kiše po metru kvadratnom.

Vodostaj rijeke Lim opao je tokom noći za desetak centimetara i za sada je sve pod kontrolom i nema ugroženih, rekli su za RTRS iz Teritorijalno-vatrogasne jedinice Rudo.

U dijelu opštine uz Lim i Uvac juče je proglašena vanredna situacija.

Lim se izlio na području mjesnih zajednica Staro Rudo, Mrsovo i Obrvena, rekao je načelnik Opštinskog kriznog štaba Marko Pjevčević.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.