Уручени кључеви

Додик: У Бијељини до сада изграђено пет зграда и 59 станова за избјеглице

  • Извор: СРНА
  • 12.06.2024. 12:43

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бијељини да је републичка власт у овом граду до сада изградила пет зграда и 59 станова намијењених избјеглим и расељеним лицима.

"Радили смо у континуитету овдје и у цијелој Републици Српској. Сутра у Невесињу се отвара зграда са 12 станова за кориснике са подручја те општине. Наставићемо да градимо све док постоји потреба за рјешавањем тог питања", рекао је Додик у обраћању присутнима на церемонији уручења кључева 12 станова за избјегла и расељена лица.

Он је навео да ће средства за рјешавање стамбеног питања ових категорија становништва бити, као и до сада, издвојена из буџета Српске, донација, кредита, те истакао и улогу локалне заједнице која обезбјеђује локацију и комуналну инфраструктуру.

Додик у Бијељини уручио кључеве 12 станова за избјегла и расељена лица

Додик у Бијељини уручио кључеве 12 станова за избјегла и расељена лица

Додик је нагласио да је Бијељина град у којем се улаже и на друге начине, попут подстицаја за пољопривреду и у осталим секторима, да је изграђена савремена болница, а гради се и саобраћајна инфраструктура попут обилазнице око града, а сада и ауто-пута од Раче до Бијељине.

"Прошле седмице завршили смо комплетну финансијску конструкцију за даљу изградњу ауто-пута од Бијељине до Брчко дистрикта, које ће ове године почети да се гради. Наша је жеља да од Добоја, докле смо стигли са ауто-путем од Бањалуке, завршимо у наредне четири, најкасније пет година, комплетан ауто-пут", рекао је Додик.

Он је подсјетио да је Република Српска била заинтересована за изградњу трасе ауто-пута дионицом гдје је обилазница око Брчког, али да локалне власти још увијек се нису усагласиле о томе.

Додик одговорио Амбасади САД: Једино је релевантно шта пише у Дејтону - имовина припада ентитетима

Додик одговорио Амбасади САД: Једино је релевантно шта пише у Дејтону - имовина припада ентитетима

"Вјерујем да ћемо имати добро рјешење. Видио сам да су радови већ почели од Модриче до границе са Брчко дистриктом и вјерујем да неће стати", нагласио је Додик.

Он је поручио да се Република Српска мијења и одговара на захтјевна питања, ради на свом развоју у свим сегментима.

Додик је истакао да је Бијељина град у којем је евидентан развој након одређених великих инфраструктурних улагања Републике Српске, што је привукло инвеститоре и већи број запослених.

"Завршен је мост на Сави, који смо успјели у сарадњи са Србијом да добијемо тако што је Србија преузела да финаснира комплетан мост који је коштао 250 милиона евра", рекао је Додик.

Он је навео да је Србија ослободила Српску обавезе да плати дио изградње моста.

Додик је рекао да се од Кузмина до Раче већ гради ауто-пут и сада се рјешава од Раче до Бијељине.

"Договорили смо да Србија плати 70, 80 одсто трошкова, што она чини. Ми смо своје обавезе готово све завршили. Вјерујемо да би до краја идуће године могли имати отворену дионицу ауто-пута од Бијељине до Раче, укључујући и мост. То даје могућност да на граничном прелазу напарвимо интегрисан прелаз, односно да буде један, без задржавањима", истакао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера