Предсједник Републике Српске

Додик: Газдинство Поповић успјешан примјер

  • 30.09.2024. 14:33

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је у Требињу посјетио породично газдинство Милоша Поповића за које је истакао да је организовано уз помоћ и подршку коју су обезбиједили мађарским програмом, те да је то један успјешан примјер.

Додик је рекао да је Поповић, чије се газдинство бави прерадом воћа, искористили прилику коју му је пружила држава да напредује.

Предсједник Српске посјетио вишечлану породицу Пртило у Требињу

Предсједник Српске посјетио вишечлану породицу Пртило у Требињу

"Обезбијеђена је читава линија која је сада комплетирана и омогућава да се управо овим бави. Овд‌је су само сировина и пласман, оно што треба", рекао је Додик новинарима.

Он је оцијенио да је ријеч о дивној породици са четворо мале д‌јеце, те истакао да онај ко хоће и жели да очува породицу и домаћинство, хоће да ради, увијек нађе посао.

Домаћинска атмосфера током Додикове посјете: Један од Ристиних синова изрецитовао пјесму предсједнику

Домаћинска атмосфера током Додикове посјете: Један од Ристиних синова изрецитовао пјесму предсједнику

"Они који стално јаучу како држава не ваља досадили су и Богу и народу, нека се ухвате посла и раде и биће за свакога. Он /Поповић/ никога није молио, само је искористио прилику коју је пружила држава да напредује. Обезбиједио своја средства дијелом, дијелом држава помогла и ево успјешан примјер", каже Додик.

Поповић је рекао да се бави прерадом дивљег нара, производи матични сок и сируп, а годишње произведе од 20.000 до 30.000 флаша.

"Линија коју сте вид‌јели набављена је јавним позивом Владе Мађарске и Владе Републике Српске, једини услов је био да произвођач буде мађарски. Вриједност линије је око 100.000 КМ. Ми смо учествовали са 30.000 КМ и сад имамо велики капацитет, тона на сат, то је 500-600 литара сока на сат", рекао је Поповић.

Предсједник Српске посјетио мљекару

Предсједник Српске посјетио мљекару "Пађен"

Он је навео да то производе и матични сок вишње, боровнице, те мјешавине. "Осим тога радимо услужно цијеђење воћа. Домаћини који имају своју јабуку поред куће донесу, ми исциједимо, спакујемо у амбалажу коју они желе", рекао је Поповић.

Поповић је навео да 20 година раде овај посао, а сокове продају у БиХ, Србију, односно у Херцеговачку кућу у Београду и Бањалуци.

Он је напоменуо да му у послу помаже супруга, али и пријатељи, а посебно му је драго да их је обишао предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.