Узорци воде узимани неколико пута

Добојски базен поново отворен након тровања купача

  • Извор: АТВ
  • 03.07.2024. 19:25

Добојски базен  од данас понови ради. Дјеца која су због тровања након боравка на њему, дан провела на педијатрији, пуштена су кући.

Узорци воде који су са базена узимани неколико пута су у складу са правилником, због чега је дозвољен рад. Купача због ниске температуре данас није било. Добојлије подијељеног мишљења о одласку на купање након што је више од 20 суграђана затражило помоћ.

"Чуо сам да и у иностранству се то дешава, унук ми је у Њемачкој имао проблема на базену“, "Чула сам и ишла бих и мој унук иде тамо тренира надам се да ће бити све ОК да постоје људи који ће то одрадити како треба“, "Ипак не, ради предострожности“, "Можда бих ја, али не бих пуштао дјецу, јер сам чуо да су углавном дјеца затрована хлором", говоре нам грађани.

Сви симптоми указивали су на тровање хлором. Љекари савјетују како реаговати у тим ситуацијама.

"Да се што више кисеоником дијете опскрби, пацијент било који, дијете или одрасли одмах на чист ваздух што више кисеоника, у службама хитне помоћи наравно кисеоник, затим испирање очију, активни угаљ“, објашњава Радослава Нинковић, љекар Хитне службе Дома здравља Добој.

Тачан узрок тровања још није познат. Тужилаштво је наложило мјере и радње како би се он утврдио. Једна од њих је и  микробиолошка анализа воде, чији би резултат требао да буде познат за дан, два. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм