Industrijska zona

Doboj: Poziv investitorima otvoren do 20. marta

  • Извор: АТВ
  • 10.03.2023. 19:51

Nakon nekoliko decenija broj zaposlenih u Doboju premašio je 13.000. Uskoro bi moglo da ih bude i više jer investitori najavljuju dolazak. Za industrijsku zonu u Velikoj Bukovici, smještenu između dvije petlje autoputa, javilo ih se desetak.

„Već u ovom momentu imamo zainetresovane investitore, imamo ljude koji su uzeli učešće, uplatili kaucije u ovom momentu jutros je bilo 12 potencijalnih investitora koji su zainteresovan za to zemljište za svoju privredu aktivnost“, rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Poziv investitorima otvoren je do 20. marta. Vijest o njihovom dolasku uliva nadu u oživljavanje privrede, kažu Dobojlije. 

„Svi se nadamo, nadamo se radi omladine da bi i oni mogli se zaposliti“. 

„Znači puno, naravna stvar da znači za grad i za svo stanovništvo“

„Znači, naravno, sve što god se uradi za grad sve je lijepo“. 

Privrednu aktivnost najavljuje i dodjela zemljišta gradu. Odlukom Vlade, Doboj dobija značajnu lokaciju. 

 „Prenijela je 300.000 kvadrata zemljišta na lokalitetu Putnikovo Brdo, u vlasništvu grada Doboja, a u cilju realizacije ozbiljnih invsticionoh projekata“, Milimir Govedarica, pravobranilac Republike Srpske.

Plan je da se na dio tog zemljišta, iz centra grada izmjesti dobojski zatvor. Za ostatak zemljišta zainteresovani su investitori, a jedna od mogućnosti je postavljanje solarnih panela.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина